Login

logo_twitter_full
Volg ons op Twitter

Als u een evenement organiseert..

Eerst Hulp bij Evenementen.

Calamiteiten groot en klein, kunnen uw evenement letterlijk tot een ramp maken. Als
u een evenement of sportwedstrijd organiseert, staat EHBO vast en zeker in
uw draaiboek. Dat is maar goed ook. Er bestaat tenslotte een aanzienlijke kans
op ongevallen wanneer veel mensen tegelijkertijd op de been zijn of sportieve prestaties
leveren. Schaafwonden en botbreuken bijvoorbeeld, maar ook oververhitting en alcohol-
en druggebruik komen voor. Als er wat gebeurt, moet deskundige hulp erger voorkomen.
Vandaar dat veel vergunningen en verzekeringen de aanwezigheid van hulp verplicht
stellen bij evenementen. Het Nederlandse Rode Kruis kan die eerste hulp organiseren op
grond van ruime ervaring en professionaliteit.

 Eerste hulp

 Het Nederlandse Rode Kruis is gespecialiseerd in eerste hulp bij ongevallen en rampenhulpverlening. Het weet precies welke risico’s zich kunnen voordoen tijdens een
evenement en hoe die met een goede voorbereiding zijn te voorkomen. De vrijwilligers van het Rode Kruis zijn uitgebreid getraind en ervaren om in stressvolle omstandigheden eerste hulp te bieden. 

 

Hulpverlening

Aanvraag procdure

 Organiseert u zelf een evenement, concert, of sportwedstrijd etc. Waar een grote toeloop van mensen wordt verwacht. Dan kunt u beroep doen bij het Nederlandse Rode Kruis voor EHBO hulpverlening. Elke hulpverlening aanvraag wordt door ons grondig voorbereid. De inzetcoördinator houdt rekening met een heleboel factoren; Het weer, soort risico’s, aantal aanwezigen, grootte van het werk terrein. Hierop deze aspecten wordt er uitgerekend hoeveel vrijwilligers en materialen denken in te zetten. Vraag minstens 6 weken voor dat het evenement plaatsvindt, de EHBO hulpverlening aan. Hoe vroeger de aanvraag binnen is, hoe beter wij ons kunnen voorbereiden. 

 Stap 1 Aanvragen

 Vul minimaal 6 weken voordat het evenement plaatsvindt het aanvraagformlier in. aanvragen

 Stap2 Hoe nu verder…

 Na aanvraag zal de inzetcoördinator contact met u opnemen en of uw inzet honoreren. Na dat wij een risicoanalyse hebben uitgevoerd. Bij deze risicoanalyse bepalen wij welke materialen en vrijwilligers inzetten voor de hulpverlening op het evenement. Bij grote evenementen zullen wij samen met u een plan op maat maken. Hierbij zullen wij u uitnodigen voor een gesprek. In dit gesprek zal met de extra benodigde informatie een draaiboek en of een werkdocument samengesteld worden waarin onderlinge afspraken met betrekking tot de eerste hulp worden vastgesteld. Die afspraken zijn gebaseerd op de mogelijke risico’s die Het Nederlandse Rode Kruis signaleert. Tevens kunnen wij u adviseren bij het opstellen van veiligheidsplan dat een evenement nodig heeft.

 Stap3 De hulpverlening

 Als uw aanvraag in behandeling is, en de afspraken zijn afgerond. Dan zullen de vrijwilligers op de afgesproken tijden hun hulpverlening verrichten. Bij een grote evenementen zullen er teamleiders aangesteld worden, die het aanspreek punt zijn ter plaatsen is bij het evenement.