Login

logo_twitter_full
Volg ons op Twitter

Rode Kruis zoekt nieuwe vrijwillige hulpverleners

 We zoeken nieuwe vrijwillige Eerste Hulpverleners. Door een toename van het aantal EHBO-aanvragen voor evenementen zijn we voor 2015 op zoek naar nieuwe vrijwilligers in het hele land. Komende zomer staan er een aantal grote evenementen op de planning, zoals de Parade, SAIL en de Tour de France, waarvoor honderden vrijwilligers worden ingezet. Ook in de rampenhulpverlening wil het Rode Kruis meer hulpverleners paraat hebben. Om deze reden starten we vandaag met het werven van 2.000 nieuwe vrijwillige hulpverleners, zodat we de noodzakelijke hulp kunnen blijven bieden. Wil jij hieraan bijdragen? Of ken je iemand die EHBO'er bij het Rode Kruis zou willen worden? Ga dan naar www.rodekruis.nl/hulpverleners.

Vrijwilligers voor de Noodhulpteams
We zoeken ook Eerste Hulpverleners voor de Noodhulpteams die worden ingezet bij rampen en calamiteiten. Deze teams bestaan uit 8 vrijwillige hulpverleners die de verzorging van lichtgewonden bij een ramp of calamiteit voor hun rekening nemen. Om goed geoefend te blijven voor noodsituaties worden deze hulpverleners ook ingezet voor de Eerste Hulpverlening bij grotere evenementen.
"Eerste Hulpverlening is, nationaal en internationaal, een cruciale taak van het Rode Kruis.", zegt directeur Gijs de Vries. "Met de versterking door nieuwe vrijwillige hulpverleners kunnen we onze huidige activiteiten op het gebied van Evenementenhulpverlening en noodhulp bekrachtigen en mensen blijven helpen."  

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van het Rode Kruis: www.rodekruis.nl/hulpverleners.  Een EHBO-diploma is niet vereist, de nieuwe vrijwilligers worden door het Rode Kruis getraind in Eerste Hulp- en noodhulpprocedures.

Wilt u vrijwilliger worden bij Rode kruis afdeling Wijchen dan  kunt u contact op nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of on-line contact

Bekijk hier het informatie filmpje.https://youtu.be/n4uvCYiXL-o