Login

logo_twitter_full
Volg ons op Twitter

Laat de wandelaars maar komen!

De afgelopen weken is er hard geoefend.       
De cursus wandelletsel is van start gegaan en daaraan hebben 8 nieuwe cursisten deelgenomen. Aan het einde van de cursus hebben ze allemaal hun aantekening wandelletsel behaald. De collega’s die de aantekening al hadden hebben hun kennis opgefrist tijdens de herhalingscursus wandelletsel. Tijdens de les was het gezellig en knus vanwege de grote opkomst. Bij beide cursussen kon iedereen vooral praktisch aan de slag gaan door bij collega’s de voorvoet, hiel en tenen af te plakken. Daarnaast werd er geoefend met het hele protocol waarbij de voeten met kamferspiritus werden ontvet/schoongemaakt. De geur van kamferspiritus is karakteristiek voor een blarenpoli tijdens de Nijmeegse Vierdaagse en riep ook meteen herinneringen op bij de cursisten van de herhalingscursus.

Verder was de afdeling Wijchen, met 8 cursisten, goed vertegenwoordigd bij de portofooncursus. Deze werd samen met collega’s van andere afdelingen van het Rode Kruis gevolgd. Voor de koffie werd de theorie uitgelegd en daarna kon er geoefend worden. Dit oefenen leek even een probleem te worden omdat er maar 2 mobilofoons waren voor de hele groep. De ervaren leraar had daar meteen een oplossing voor en zodoende kon er toch volop geoefend worden. Kortom het was een zeer leerzame cursus.


Het Rode Kruis is gestart met de opleiding evenementhulpverlener die bestaat uit 2 modules. Bij deze modules wordt ingegaan op de hulpverlening bij (grotere) evenementen. De eerst module bouwt voort op de normale Eerste Hulp vaardigheden en richt zich op het samenwerken in gecoördineerd verband. Van de afdeling Wijchen hebben de eerste vrijwilligers de eerste module met goed gevolg afgelegd.


Proficiat voor alle mensen die de afgelopen weken geslaagd zijn voor een van onze cursussen.