Login

logo_twitter_full‚Äč
Volg ons op Twitter

Help mee: AED's aanmelden of controleren

Wat is AED4eu?

Om een AED in de buurt op te sporen kan iedereen in Nederland de gratis EHBO-app van het Rode Kruis en de website www.aed4.eu raadplegen. In de database van het Rode Kruis staan op dit moment slechts 26.807 AED’s geregistreerd, terwijl er in heel Nederland tussen de 80.000 en 100.000 AED’s verkocht zijn. Het Rode Kruis wil dat alle AED’s in zijn database komen te staan en roept op om AED’s te gaan registreren. Daarvoor zoeken we hulp!

 In 2015 heeft het Rode Kruis de openbare AED-database overgenomen van Radboudumc Nijmegen. Sinds de overname zijn er 4.594 AED’s nieuw bij het Rode Kruis aangemeld, maar dit moeten er veel meer worden. Zorgverzekeraar CZ, partner van het Rode Kruis, ondersteunt bij het verbeteren van kennis en gebruik van AED’s en reanimatie in het algemeen. Het optimaliseren van de database en EHBO-app, zodat voor iedereen bekend is waar de AED’s te vinden zijn en of ze daadwerkelijk bereikbaar zijn, is daarbij een belangrijk speerpunt.                                                                                                                                              (3-1-2017)

Het snel vinden van een AED die beschikbaar is, is van levensbelang. Elke dag sterven in Nederland 35 mensen aan een hartstilstand. Thuis of op straat. Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. De overlevingskans stijgt als er direct begonnen wordt met reanimatie en een AED ingezet wordt.

 Heb jij 4 uur per maand over en wil je ons helpen om zoveel mogelijk AED’s in Gelderland Zuid op te sporen en te registreren, word dan AED checker, voor aanmelden of meer informatie kun je contact opnemen met Boris Huberts. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.