Login

logo_twitter_full
Volg ons op Twitter

EHBO: weet wat je moet doen

Volg een van de onderstaande EHBO-cursus hier in Wijchen zodat je weet wat moet doen in een noodsituatie.

Als je belangstelling hebt, meldt je dan vast aan email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor vragen over de inhoud van de cursus kunt u contact opnemen met onze docent: Lisa Hoefnagel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijving staat open voor iedereen en cursisten zijn niet verplicht om vrijwilliger te worden bij de Rode Kruis afdeling Wijchen. 

  

EHBO Cursus

Eerste Hulp (EHBO) cursus

Binnen de afdeling Wijchen (Rode Kruis) is het mogelijk om een Eerste Hulp (EHBO) cursus volgens de Rode Kruissystematiek te volgen. Tijdens de cursus komen de levensreddende handelingen aan bod en hoe een slachtoffer in veiligheid gebracht kan worden. Verder wordt er geleerd de toestand van het slachtoffer beoordelen en eerstehulpverlenen bij: huidwond, bloeding, brandwonden, bewusteloosheid, letsel aan botten, spieren en gewrichten en vergiftigingen en verslikkingen. De cursus leiden op tot een officiele en Europees erkende diploma, inclusief reanimatie en AED-bediening. 

De eerst hulpcursus wordt op 8 dinsdagavonden van 19.30 tot 22.00 gegeven in ’t Mozaïek te Wijchen.

Agenda EHBO

 

Herhalingslessen EHBO
Om het EHBO-diploma geldig te houden dient men de competenties zoals bijvoorbeeld reanimatie jaarlijks en andere competenties zoals koude letsels bijvoorbeeld 2-jaarlijks te herhalen. Belangrijk is dat je zoveel mogelijk de herhalingslessen volgt en meedoet met de hulpverlening bij evenementen om competent te blijven. De EH-instructeur bepaalt tijdens de lessen of iemand nog competent is en zal daarvoor de verlengingslijsten tekenen als dat akkoord is. Dat betekent dus dat het EH(BO)-diploma zal vervallen als iemand niet competent wordt geacht af niet kan worden beoordeeld vanwege meerdere malen afwezigheid! Competentiebehoud is ook de reden dat jullie door het ondertekenen van de cursusovereenkomst o.a. akkoord zijn gegaan met het feit dat de herhalingslessen moeten worden gevolgd.

De herhalingslessen wordt op 5 woensdagavonden 20.00 tot 22.00 gegeven in ’t Mozaïek te Wijchen.

Agenda EHBO herhaling

 

EH bij Sportongevallen

Het Rode Kruis afdeling Wijchen biedt cursussen en de jaarlijkse bijscholling Eerste Hulp bij acuut sportletsel aan:

Cursus acuut sportletsel

Sporten is gezond maar helaas kunnen daar ook sportletsels ontstaan. Gelukkig voorkomt goede eerste hulp erger. Mensen die in het bezit zijn van een EHBO diploma kunnen bij ons hun kennis verdiepen met de cursus acuut sportletsel. Onderwerpen die o.a. behandeld worden zijn: letsels aan spieren, botten, gewichten en letsels door warmte of kou. Ook in 2016 wordt een cursus EH bij acuut sportletsel georganiseerd. De cursus wordt op 3 dinsdagavonden van 19.30-22.00 uur in ’t Mozaïek te Wijchen.

De cursuskosten zijn 50 euro (incl cursusmateriaal). Indien je meehelpt bij inzetten van de afdeling krijg je korting op je cursuskosten.

Bijscholing acuut sportletsel

Deze cursus is bedoeld voor personen die in het bezit zijn van de aantekening Acuut sportletsel en dit geldig willen houden. De cursus wordt gegeven op 1 woensdagavonden van 19.30-22.00 uur in het Cultureel centrum ’t Mozaiek te Wijchen.

 Agenda EH bij sportongevallen

 

EH(BO) bij Wandelletsel

Het Rode Kruis afdeling Wijchen biedt cursussen en de jaarlijkse bijscholling Eerste Hulp aan wandelletsel aan:

Cursus wandelletsel

Mocht je ook willen meehelpen op de blarenpoli dan moet je in het bezit zijn van een EHBO diploma met de aantekening wandelletsel. Ook in 2016 wordt een cursus EH bij Wandelletsel georganiseerd voor mensen die in het bezit zijn van een EHBO diploma. Tijdens deze cursus wordt uitgelegd hoe je de voeten kunt afplakt om blaren (of extra blaren) te voorkomen en hoe je wandelblaren behandeld. De cursus wordt op 2 dinsdagavonden van 19.30-22.00 uur in ’t Mozaïek te Wijchen.

De cursuskosten zijn 35 euro (incl. lesmeteriaal). Indien je meehelpt op de blarenpoli Wijchen krijg je korting op je cursuskosten. Als je 10 uur of meer meehelpt is deze cursus gratis.

Bijscholing wandelletsel

Wil je weer meehelpen met Blarenpoli in Wijchen dan is het verplicht om deze herhalingsles jaarlijks te volgen. Deze les is bedoeld voor iedereen met en EHBO diploma. Men kan zich inschrijven voor de lessen via een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De maximale groepsgrootte bedraagt 20.

Agenda EHBO bij wandelletsel

 

EH(BO) aan kinderen

Het Rode Kruis afdeling Wijchen biedt cursussen en de jaarlijkse bijscholling Eerste Hulp aan Kinderen (EHAK) aan:

Cursus EHAK
De cursus is bedoeld voor cursisten die in het bezit zijn van het basis EH-diploma maar ook voor cursisten zonder EHBO-diploma. Bij voldoende belangstelling wordt deze cursus gedurende 4 woensdagavonden verzorgd in Cultureel centrum 't Mozaiek te Wijchen 19.30-22.00uur. De cursisten met een EHBO-diploma hoeven alleen les 1, 2 en 4 te volgen.


Bijscholingscursus  EHAK
Deze cursus is bedoeld voor personen die in het bezit zijn van een EHAK diploma en dit geldig willen houden. De herhalingsles wordt gegeven op woensdagavond van 19.30-22.00 uur in het Cultureel centrum ’t Mozaiek te Wijchen.

Agenda EHBO aan kinderen

 

Subcategorieën