Login

logo_twitter_full‚Äč
Volg ons op Twitter

Telefooncirkel

De telefooncirkel bestaat uit een groep mensen die, onder begeleiding van een vrijwilliger, iedere werkdag contact met elkaar heeft. Op een vastgesteld tijdstip start de begeleider de cirkel door de eerste deelnemer op te bellen. Vervolgens bellen de deelnemers elkaar op in een afgesproken volgorde. De laatste deelnemer belt de begeleider terug, zodat deze weet dat iedere deelnemer bereikt is. Neemt iemand in de kring de telefoon niet op, dan wordt de begeleider gebeld. De begeleider treft vervolgens maatregelen.

Dit geeft de deelnemer niet alleen een gevoel van veiligheid maar biedt ook menselijk contact en gezelligheid. De telefooncirkel is voor iedereen die om welke reden dan ook behoefte heeft aan een dagelijks contact, denk bijvoorbeeld aan zieken, alleenwonende, ouderen en gehandicapten.

De telefooncirkel is een initiatief van het Rode Kruis afdeling Wijchen. Behalve de eigen gesprekskosten zijn er geen verdere kosten aan verbonden. Zie ook Stichting Welzijn Ouderen Wijchen. Wil u ook graag deelnemen aan de telefooncirkel? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.