Login

logo_twitter_full‚Äč
Volg ons op Twitter

Vacatures

Het Rode Kruis, afdeling Wijchen is een vrijwilligersorganisatie en heeft als belangrijkste pijlers het bieden van evenementenhulpverlening en sociale hulp aan de bewoners en bezoekers van Wijchen en omgeving. De evenementenhulpverlening bestaat o.a. uit het verzorgen van de blarenpoli Wijchen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, EHBO post tijdens de Wijchense kermis en in samenwerking met omliggende afdelingen van het Rode Kruis worden tijdens evenementen in de omgeving de eerstehulpposten verzorgd. Voor onze eerstehulpverleners en de bewoners van Wijchen en omgeving verzorgen we diverse EHBO cursussen. Ook in het Noodhulpteam Gelderland-Zuid is de afdeling Wijchen vertegenwoordigd. De sociale hulpverlening bestaat o.a. uit het inlezen van de Wegwijs en het meewerken aan de telefooncirkel en vakantieprojecten.
Meer informatie is te vinden op onze website: www.rodekruiswijchen.nl

Interesse in een van de onderstaande functies?

Bent je geïnteresseerd of hebt je vragen, neem dan contact op met onze voorzitter of het secretariaat:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   

 

Vacature afdeling Wijchen: Coördinator evenementenhulpverlening

Onze huidige coördinator evenementenhulpverlening gaat per 1 september stoppen en vandaar dat we nu al opzoek zijn naar een nieuw coördinator. Dit bied je de mogelijkheid om het komende evenementenseizoen samen met hem ervaring op kun doen zodat je volgend jaar deze taak zelfstandig kunt uitvoeren.
Als coördinator evenementenhulpverlening organiseer je de eerste hulpverlening bij kleine en/of grote evenementen. Als er een verzoek binnen komt voor de eerste hulpverlening bij een evenement verzorg je de risicoschatting op basis van de aard van het evenement (sport, braderie feest), het aantal toeschouwers, tijden (ochtend, middag en/of avond) en locatie. Dit bepaald hoeveel hulpverleners en welke materialen er nodig zijn. Daarnaast kijk je welke wensen de aanvrager verder nog heeft. Bij grotere of hoog risico evenementen kijk je ook of er ander hulpdiensten bij betrokken zijn.
Zodra dit duidelijk is maak je een offerte en als deze goed gekeurd is door de opdrachtgever ga je over tot het regelen van de hulpverleners en de materialen (samen met het staflid logistiek).
Na afloop bereken je de kosten, hoeveel uren hebben de vrijwilligers gemaakt, zijn er reiskosten gemaakt of zijn er andere kosten geweest. Met deze gegevens laat je de penningmeester een factuur maken.

(24-02-2017)